Nieuws

Nieuws en aankondiging events

Card image cap

Citrienfonds: Samen!

Hoe is het om koers te houden op de ambities van de Citrienfonds programma’s en tegelijkertijd een umc te runnen ten tijden van Covid-19? Tijdens het online evenement Citrienfonds: Samen! op 22 april komen de betrokkenen van de Citrienprogramma’s bij elkaar om elkaar te inspireren en te praten over thema’s die hen verbinden.

Het programma
De online bijeenkomst duurt van 12:30 tot 14:30. In het eerste deel bekijken we inspirerende praktijkvoorbeelden van de programma’s: Doen of Laten? Regionale Oncologienetwerkenwerken, Registratie aan de bron en het programma e-health. Vervolgens gaan de deelnemers met elkaar in gesprek over overstijgende thema’s zoals implementatie en borging.

Meer weten?
Het evenement is vanwege corona op uitnodiging en dus besloten. Alle genodigden ontvangen via de mail meer informatie over de aanmeldprocedure. Heb jij geen uitnodiging ontvangen maar ben je wel benieuwd? Houd dan onze website in de gaten. Na afloop is het plenaire deel van de bijeenkomst hier terug te kijken.

Vragen? Stuur dan een mail naar citrienfonds@nfu.nl

Card image cap

Citrienfonds Carrousel @Home: draai je mee? 2 november 2020

Overeind blijven in een mijnenveld van belangen, koers houden in turbulente omstandigheden en ondertussen ook verbinden, stakeholders meenemen... thema’s die vast herkentbaar zijn. 

In deze Carrousel@Home vertelt Marinka Lipsius hoe je koers kan houden, je voorstel hoog op de agenda krijgt en tegelijkertijd verbinding maakt met de mensen die betrokken zijn bij je project. In deze masterclass van 1,5 uur vertelt ze de kneepjes van het krachtig overtuigen en luisteren. Ze laat zien hoe ons brein werkt. En wat je kan bereiken met een ontspannen mindset! Want daar begint het mee. Marinka bundelt haar kennis over overtuigen, leiderschap en (neuro)psychologie. En vertaalt dit naar praktische en vooral ook leuke voorbeelden en tips.

Maandag 2 november a.s. 12.00 - 13.30 uur.

Citrienfonds Carrousel @Home 29 juni 2020

Door slim te framen - juiste (beeld)taal te gebruiken zoals metaforen, stereotypen, allusies, woorden met duidelijke waarden en emotie - wordt je verhaal aantrekkelijker en overtuigender.

Hoe zorg je ervoor dat mensen jouw communicatieboodschap (frame) zien zoals jij wilt? Aansluitend aan deze masterclass was er een doe-het-zelf sessie waarin Sarah samen met Roos Boerman van het Citrienfondsprogramma Doen of laten? een frame ontwikkelde voor het project Bloedkweken. Bloedkweken zijn de gouden standaard voor het aantonen van een bacteriëmie (een bacterie in de bloedbaan). In de praktijk is slechts 7,5% van de bloedkweken positief. Dit toont aan dat er ruimte voor verbetering is. Hoe frame je dit op een goede manier?  Doel van deze sessie was om het proces van het maken van een frame te doorlopen zodat je daarna met je eigen frame aan de slag kan gaan!

Card image cap

Citrienfonds Carrousel @Home - 15 juni 2020

Leer door te doen!

In deze masterclass liet Simon zien hoe je de effectiviteit van veranderingen aanzienlijk vergroot, door continu in kleine stappen te verbeteren. Snel aan de slag gaan, in plaats van eerst een gedetailleerd plan uitstippelen. Uitproberen, testen, leren en weer verder verbeteren. Zo verklein je de faalkosten en weet je sneller wat wel én niet werkt.