Nieuws

Nieuws en aankondiging events

Card image cap

Citrienfonds Carrousel 4 oktober 2021

Ze schieten als paddenstoelen uit de grond: Digitale communities binnen het zorgveld. Van Facebookgroepen tot kennisplatforms, je ziet steeds meer online plekken waar collega's, vakgenoten en belanghebbenden met elkaar in contact komen om kennis uit te wisselen. Het opzetten van een community brengt een hoop uitdagingen met zich mee. Kan het een fysiek netwerk vervangen? Hoe zorg je voor actieve leden? En hoe ga je om met het delen van vertrouwelijke informatie? 

De nieuwe Carrousel @home wordt dit najaar georganiseerd door Peter Staal. Verdeeld over 2 interactieve worshops geeft hij jou praktische handvatten om jouw community tot een succes te maken. 

Workshop #1 Hoe start ik een community?
Introductiesessie
Benieuwd of een community starten past binnen jouw programma? Dan is deze introductiesessie iets voor jou!
Tijdstip: 10:00 - 13:30
Locatie: Creative Valley, Utrecht

Workshop #2 Hoe verbeter ik mijn community?
Verdiepingssessie
Maak je deel uit van een bestaande community? In deze verdiepingssessie leer je hoe je deze naar een hoger niveau kan tillen.
Tijdstip: 13:00 - 16:30
Locatie: Creative Valley, Utrecht

De Citrienfonds Carrousel is exclusief bedoeld voor betrokkenen uit de programma's van het Citrienfondsprogramma’s: Registratie aan de Bron - e-Health - Doen of Laten - Regionale Oncologienetwerken. Mail voor meer info naar citrien@nfu.nl.

Card image cap

Citrienfonds: Samen!

Hoe is het om koers te houden op de ambities van de Citrienfonds programma’s tijdens corona? Op 22 april kwamen meer dan 100 betrokkenen van de Citrienprogramma’s bij elkaar om te luisteren, praten en denken over thema’s die hen verbinden. Van zorgprofessionals en huisartsen tot projectleiders en bestuurders. Allemaal met dezelfde missie: ’De juiste zorg voor patiënten, met de juiste informatie, op de juiste plek.'

Het programma
Het digitale evenement werd uitgezonden vanuit de Kas in Woerden. Emmelie Zipson (presentatrice) en Helene Mertens (voorzitter van het Citrienfonds en Maastricht UMC+) verwelkomden hier via een livetream verschillende gasten uit de programmma's: Doen of laten? e-Health, Registratie aan de bron en Regionale Oncologienetwerken. Aan de hand van inspirerende praktijkvoorbeelden gingen ze met elkaar in gesprek over de groei van het Citrienfonds.

Meer weten?
Op deze pagina vind je alle informatie over het digitale evenement. Bekijk de opnames terug van het plenaire gedeelte, laat je inspireren door de Citrientalk video’s en vind de antwoorden op de meest gestelde vragen tijdens de bijeenomst. 

Vragen? Stuur dan een mail naar citrienfonds@nfu.nl

Card image cap

Citrienfonds Carrousel @Home: draai je mee? 2 november 2020

Overeind blijven in een mijnenveld van belangen, koers houden in turbulente omstandigheden en ondertussen ook verbinden, stakeholders meenemen... thema’s die vast herkentbaar zijn. 

In deze Carrousel@Home vertelt Marinka Lipsius hoe je koers kan houden, je voorstel hoog op de agenda krijgt en tegelijkertijd verbinding maakt met de mensen die betrokken zijn bij je project. In deze masterclass van 1,5 uur vertelt ze de kneepjes van het krachtig overtuigen en luisteren. Ze laat zien hoe ons brein werkt. En wat je kan bereiken met een ontspannen mindset! Want daar begint het mee. Marinka bundelt haar kennis over overtuigen, leiderschap en (neuro)psychologie. En vertaalt dit naar praktische en vooral ook leuke voorbeelden en tips.

Maandag 2 november a.s. 12.00 - 13.30 uur.

Citrienfonds Carrousel @Home 29 juni 2020

Door slim te framen - juiste (beeld)taal te gebruiken zoals metaforen, stereotypen, allusies, woorden met duidelijke waarden en emotie - wordt je verhaal aantrekkelijker en overtuigender.

Hoe zorg je ervoor dat mensen jouw communicatieboodschap (frame) zien zoals jij wilt? Aansluitend aan deze masterclass was er een doe-het-zelf sessie waarin Sarah samen met Roos Boerman van het Citrienfondsprogramma Doen of laten? een frame ontwikkelde voor het project Bloedkweken. Bloedkweken zijn de gouden standaard voor het aantonen van een bacteriëmie (een bacterie in de bloedbaan). In de praktijk is slechts 7,5% van de bloedkweken positief. Dit toont aan dat er ruimte voor verbetering is. Hoe frame je dit op een goede manier?  Doel van deze sessie was om het proces van het maken van een frame te doorlopen zodat je daarna met je eigen frame aan de slag kan gaan!